الگوی طاسی زنانه به صورتی است که ریزش مو از جلوی سر آغاز شده و کم کم به طرف پشت سر می رود و فرد با مشکل کم مویی مواجه می شود.
خانم ها به دلایل گوناگونی از مشکل ریزش مو رنج می برند. گاهی استرس و نگرانی شدید ، موجب ریزش مو می شود و گاهی بیماری های مختلف یا عوارض داروهای درمانی آن موجب ریزش مو می شود. خانم ها روحیه ی بسیار حساسی دارند و با سختی ها و دشواری های زندگی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته و ناراحتی هایی در اثر این مسائل برای آنها پیش می آید.
خوشبختانه کاشت مو توانسته است راهکار حل مشکل کم مویی باشد و مشکل کم مویی و طاسی را در خانم ها برطرف کند. کاشت مو در بهترین کلینیک کاشت مو زنان در تهران موجب می شود که با رفع مشکل کم مویی و طاسی شما ، زیبایی و جذابیت شما چندین برابر شود.
الگوی طاسی زنانه ( FPHL ) چیست ؟
این الگو ، شکلی از ریزش موها در بانوان درگیر آلوپسی آندروژنیک است. درصد کمی از خانم ها در سن میانسالی دچار نشانه های ریزش مو می شوند. این الگو سبب شده که موهای فرد نازک و یا ریخته شود. پزشک با معاینه ی سر فرد می تواند تشخیص دهد که ریزش موی فرد از چه الگویی تبعیت می کند.
گاهی FPHL با Telogen effluvium به اشتباه به جای یکدیگر تشخیص داده می شوند. اما یک پزشک حاذق به خوبی می تواند این دو را از یکدیگر تشخیص دهد. الگوی طاسی مردانه به شکل عقب رفتن خط رویش مو و خالی شدن بخش فوقانی سر است و با FPHL فرق اساسی دارد.
عوامل ایجاد کننده FPHL در خانم ها
یکی از متداول ترین شکل ریزش مو در بانوان ، الگوی طاسی زنانه است. ” ارث ” یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده این نوع ریزش مو است. این نوع ریزش مو در میانسالی بیشتر پدیدار می شود. اما گاهی شاهد بوده که برخی از خانم ها در نوجوانی یا جوانی با این نوع ریزش مو مواجه می شوند.
یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده این نوع ریزش مو ، اختلالات هورمونی می باشد. افزایش میزان هورمون های ایجاد کننده خصوصیات مردانه در بدن ، نقش مؤثری در این نوع ریزش مو دارد. خانم هایی که در زمان عادت های ماهیانه ، حجم زیادی از خون بدن خود را از دست می دهند به FPHL مبتلا می شوند.
خانم ها باید دقت داشته باشند که عوارض برخی از داروها مانند داروهای ضد بارداری می تواند سبب این نوع ریزش مو شود. بنابراین باید در زمان مصرف این دارو ، به وضعیت ریزش موی خود توجه داشته باشند و در صورت ریزش موی شدید ، سریعاً مصرف آن را قطع کنند.
انواع الگوی طاسی زنانه
این نوع طاسی را با توجه به عوامل مشخصی به چندین نوع تقسیم می کنند. در نوع اول ، کم مویی بدین صورت است که خط موها بیشتر درگیر می شوند. موها در این نوع ریزش ، تنها ظریف می شوند. بنابراین موهای فرد بسیار کم پشت دیده شده و باید با آرایش خاص موها به پوشاندن نواحی کم مو پرداخت.
در نوع دوم الگوی طاسی ، حجم اعظمی از موها در بخش مرکزی سر از دست می رود. به بیان دیگر ، وسط موهای سر به شدت خالی و کم مو می شود. در سومین نوع از این الگوی ریزش ، موهای فرد به شکل ناهمگون نازک می شوند و در تمامی بخش های سر شاهد موهای نازک نخواهیم بود.
متداول ترین الگوی طاسی زنانه ، نوع چهارم آن است. این الگو به الگوی طاسی مردانه ، شباهت بسیار زیادی دارد. تقریباً می توان به یقین گفت که اغلب خانم ها در طول عمر خود به این نوع ریزش مبتلا می شوند.
نگران نباشید ، زیرا با تکنیک های نوین کاشت مو مانند کاشت مو به روش SUPER SUT می توان مشکل کم مویی و طاسی در بانوان را به صورت کامل برطرف نمود.
بررسی ریزش مو در بانوان
ژن های مختلفی سبب ریزش مو می شوند. پزشک برای شناسایی دلیل این نوع ریزش مو باید عوامل مختلفی را بررسی کند که به برخی از آنها اشاره نمودیم. به طور مثال وجود مشکل در غدد درون ریز مثل ترشح زیاد آندروژن در تخمدان ها ، سبب طاسی به این شکل می شود.
اگر مراحل آناژن از حد نرمال کوتاهتر باشد ، الگوی طاسی زنانه اتفاق می افتد. آناژن ، دوره ای از چرخه رویش مو بوده که باید زمان مشخصی داشته باشد. آندروژن سبب شده که دوره پیش از آناژن در تایم بیشتری به طول بیانجامد و دوره آناژن زیاد از حد نرمال کوتاه شود.
هنگامی که دوره های آناژن کوتاه شده ، مو دچار تغییر و تحولاتی می شود. به بیان دیگر ، طولانی تر شدن رویش دوباره موها منجر به تحولاتی در مو می گردد. این تحولات ، نازک شدن تارهای مو را به دنبال داشته و طول ساقه ها کاهش پیدا می کند.
متأسفانه این نوع ریزش مو ، بسیار آزاردهنده است و اعتماد به نفس خانم ها را تحت الشعاع قرار می دهد. در اولین فرصت پس از مشاهده نشانه های این نوع ریزش مو ، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. اگر به موقع برای درمان این نوع ریزش مو اقدام کنید می توانید به خوبی آن را درمان کنید.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش SUT با کارشناسان ما در ارتباط باشید
روش های تشخیص الگوی طاسی زنانه
چنانچه احساس می کنید موهای شما در حال ظریف شدن است و قطر آن کاهش پیدا کرده است ، ممکن است مبتلا به FPHL شده باشید. تشخیص این نوع طاسی با پزشک است. پزشک متخصص پوست و مو ، با دقت بسیار زیاد به معاینه سر اقدام می کند. در صورتی که این الگوی طاسی به الگوی طاسی در آقایان شباهتی نداشته باشد ، لزومی به دادن تست ها و آزمایشات نمی باشد.
دلیل این مسئله این است که الگوی طاسی خانم ها را می توان با دیدن ظاهری تشخیص داد. چنانچه الگوی ریزش خانم ها به الگوی ریزش آقایان شباهت داشته باشد ، ضرورت دارد تست هایی انجام شود.
معمولاً تست های هورمونی برای فرد تجویز می شود. به کمک آزمایشات خون می توان به اطلاعات کاملی درباره وضعیت کم خونی ، مؤلفه های هورمونی زنانه ، سطح هورمون تیروئید و … دست پیدا نمود.
گزینه های درمانی عبارتند از :
الگوی طاسی زنانه را می توان با روش های مختلفی درمان نمود. فرد باید تمامی روش های درمانی را با مشورت پزشک انتخاب نماید. مصرف هر گونه دارو بدون تجویز پزشک اصلاً توصیه نمی شود. همانگونه که گفتیم دلایل ابتلا به این نوع ریزش مو شامل عفونت ، آلوپسی کششی ، عوارض داروها ، ژنتیک و بیماری های خود ایمنی و … می باشد. شناخت علت ریزش مو به درمان بهتر آن کمک می کند. لذا پیش از آغاز درمان این مشکل ، باید علت دقیق ابتلا به این مشکل را شناسایی نمود.
داروهای خوراکی برای درمان FPHL
یکی از متداول ترین روش های درمانی برای درمان این مشکل ، داروهای خوراکی است. داروهای خوراکی مختلفی از جمله اسپیرونولاکتون برای رفع ریزش موی خانم ها وجود دارند. برخی از این داروها مانند اسپیرونولاکتون ، موجب زیاد شدن ادرار می شود. در نتیجه آب اضافی بدن از طریق ادرار از بدن بیرون می روند. داروهای گفته شده موجب متوقف کردن روند ترشح آندروژن می شوند.
کاشت مو برای درمان قطعی الگوی طاسی زنانه
پیوند مو از روش های تأیید شده برای درمان ریزش مو است که طرفداران بسیار زیادی دارد. کاشت مو با استفاده از موهای طبیعی خود فرد انجام می شود. موهای باکیفیت و ضخیم از بانک موی خانم ها برداشته شده و در محل کم مو یا طاس خانم ها کاشته می شود. این انتقال به ظاهر ساده ، با استفاده از تجهیزات پیشرفته ای انجام می شود. روش های مختلفی برای کاشت مو وجود دارند که برخی از آنها شامل کاشت مو به روش FIT ، کاشت مو به روش FUE ، کاشت مو به روش SUT و … می باشند.
تکنیک های نوین کاشت مو به صورتی انجام شده که نیازی به بیهوشی نداشته و کمترین عوارضی را برای فرد ایجاد می کنند. این روش ها توانسته اند به شدت مورد استقبال خانم ها قرار بگیرند. زیرا دوران نقاهت آنها کوتاه است و درصد موفقیت روش ها ، بسیار بالا است.
کاشت مو می تواند الگوی طاسی زنانه را به صورت قطعی درمان کند. کاشت مو با توجه به شرایط مختلف مانند شدت کم مویی ، نوع روش کاشت مو ، دستگاه های مورد استفاده و سایر عوامل در چندین جلسه انجام شده و گاهی ممکن است تنها در یک جلسه انجام شود.
درمان FPHL با لیزر درمانی
لیزر درمانی در سال های اخیر بسیار رایج شده است. بسیاری از مشکلات مانند موهای زائد ، لکه های پوستی ، ریزش مو و … را می توان به کمک لیزر درمان نمود. دستگاه های لیزر ، نور کمی را از جنس نور لیزر جهت رویش دوباره موها از خود می تابانند. نور تابیده شده از سوی دستگاه لیزر سبب تحریک فولیکول های مو برای رویش دوباره موها می شود و تا حدودی مشکل ریزش مو و کم مویی را درمان می کند.
بررسی ها نشان داده است که درصد موفقیت لیزردرمانی برای درمان مشکلات مختلف از جمله الگوی طاسی زنانه ، بسیار بالا است. البته لیزردرمانی عوارضی را ایجاد کرده که ممکن است برای برخی از افراد به شدت آزاردهنده باشد. بهتر است در صورتی که حساسیت دارید و یا به ناراحتی خاصی مبتلا هستید ، قبل از انجام لیزر با پزشک مشورت نمایید.
ماینوکسیدیل برای درمان FPHL
ماینوکسیدیل از داروهای موضعی برای رفع مشکل ریزش مو است. این محلول ، ترکیبات بسیار مفیدی دارد که با مصرف منظم می تواند موجب درمان کم مویی شود. البته نتیجه ی مصرف ماینوکسیدیل اصلاً قابل قیاس با نتایج روش های دیگر مانند کاشت مو نمی باشد. اما به هر حال به عنوان یک روش درمانی مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف این محلول بایستی به صورت روزانه انجام شده تا فولیکول های مو به خوبی تحریک شده و شرایط رویش مجدد را بدست بیاورند. درمان الگوی طاسی زنانه تا حدودی با مصرف این محلول ، شدنی است.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش ترکیبی با کارشناسان ما در ارتباط باشید
ترفندهای طلایی برای جلوگیری از ریزش مو
یک مسئله را به صورت قطعی بیان کنیم که اگر دلیل ریزش مو وراثت و ژنتیک باشد ، با هیچ راهی نمی توان از ریزش مو پیشگیری نمود. اما با رعایت مواردی می توان از شدت ریزش مو کاست :
- از صاف کردن مو و فر کردن مو خودداری نمایید که در اغلب مواقع موجب ریزش موی شدید می شوند.
- با مصرف مکمل های دارویی مانند زینک پلاس ، ویتامین D ، ویتامین E و آهن و … موجب تقویت مو و استحکام ریشه های مو شوید.
- از موهای خود در برابر تابش مستقیم و شدید نور خورشید و آلودگی هوا محافظت کنید.
- از شانه زدن یا برس کشیدن موها در زمان خیس بودن موها ، خودداری نمایید.
چندین پرسش درباره الگوی طاسی زنانه
احتمال موفقیت درمان الگوی ریزش خانم ها چقدر است ؟
با توجه به پیشرفت علم پزشکی و پیدایش روش های نوین و پیشرفته در درمان ریزش مو ، می توان امیدوار بود که ریزش مو را به صورت صد درصدی مهار نمود. شما خانم های عزیز می توانید زیبایی و جوانی را با کاشت مو به خود هدیه بدهید.
نتیجه درمان الگوی ریزش خانم ها پس از چه مدتی قابل رؤیت است ؟
با توجه به اینکه از چه روشی برای درمان الگوی ریزش خانم ها استفاده کنید ، زمان کسب نتیجه متفاوت است. معمولاً در اغلب روش ها پس از گذشت 6 ماه الی یک سال می توان نتایج درمان را مشاهده نمود.
آیا می توان به صورت خودسرانه به درمان الگوی طاسی زنانه اقدام نمود ؟
متأسفانه فرهنگ بدی میان ایرانی ها رواج پیدا کرده است و آن هم مصرف خودسرانه دارو و خود درمانی است. هر یک از روش های درمانی باید تحت نظر پزشک انجام شوند.
البته انجام روش های پیشگیرانه و رعایت نکات مراقبتی از موها ، نیازی به مشورت با پزشک ندارد. گاهی برخی به استفاده از داروهای گیاهی اقدام نموده که ممکن است به دلیل اصل نبودن محصولات ، مشکلات مختلفی برای فرد ایجاد شده و ریزش موی فرد شدت پیدا کند. لذا به منظور درمان گیاهی ریزش مو باید توجه زیادی به اصل بودن و طبیعی بودن محصولات داشته باشید.
- امیدواریم توضیحات ارائه شده برای شما سودمند باشد و بتوانید با مناسب ترین روش به درمان مشکل کم مویی خود اقدام نمایید.
مقالات پیشنهادی
کاشت مو با تکنیک FUG و مزایای آن
کاشت مو برای بیماران پسوریازیس
احتمال موفقیت درمان الگوی ریزش خانم ها چقدر است ؟
با توجه به پیشرفت علم پزشکی و پیدایش روش های نوین و پیشرفته در درمان ریزش مو ، می توان امیدوار بود که ریزش مو را به صورت صد درصدی مهار نمود. شما خانم های عزیز می توانید زیبایی و جوانی را با کاشت مو به خود هدیه بدهید.
نتیجه درمان الگوی ریزش خانم ها پس از چه مدتی قابل رؤیت است ؟
با توجه به اینکه از چه روشی برای درمان الگوی ریزش خانم ها استفاده کنید ، زمان کسب نتیجه متفاوت است. معمولاً در اغلب روش ها پس از گذشت 6 ماه الی یک سال می توان نتایج درمان را مشاهده نمود.