ریزش موی ناشی از تیروئید می تواند خفیف یا شدید باشد. این مشکل را می توان با راهکارهای مختلفی حل نمود و ریزش مو را متوقف کرد.
تیروئید از بیماری هایی است که افراد زیادی را درگیر خود می کند. این بیماری عوارض زیادی داشته که یکی از آنها ریزش مو است. برای افرادی که به زیبایی خود اهمیت زیادی می دهند ، این مسئله بسیار ناراحت کننده است.
اینکه چطور می توان متوجه شد که ریزش موها به دلیل بیماری تیروئید رخ داده است ، باید توسط پزشک بررسی شود. زیرا ریزش مو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و صرفاً هر نوع ریزش مویی را نمی توان به تیروئید نسبت داد. لذا اولین اقدامی که پس از مواجهه با نشانه های تیروئید انجام می دهید ، مراجعه به پزشک است.
خوشبختانه داروهای بسیار خوبی برای تیروئید وجود دارند که می تواند این مشکل را مهار نموده و عوارض آن را از بین ببرد. ریزش موی ناشی از تیروئید پس از درمان تیروئید یا در حین درمان ، اغلب متوقف می شود. اگر فرد دیر متوجه مشکل تیروئید خود شود و به موقع برای درمان اقدام نکند ، ممکن است به شدت کم مو و یا طاس شود. در این شرایط می توان با کاشت مو به رفع کم مویی و طاسی فرد اقدام نمود. کاشت مو باید در به روزترین کلینیک کاشت مو انجام شود تا نتیجه ی موردنظر را به دنبال داشته باشد.
البته تمامی افراد مبتلا به تیروئید با مشکل ریزش موها مواجه نمی شوند و تنها برخی از افراد درگیر این مشکل می شوند. تیروئید در برخی از افراد نشانه های دیگری را ایجاد می کند که به بررسی آنها می پردازیم :
نشانه های کم کاری تیروئید
ریزش موی ناشی از تیروئید ، یکی از مشکلاتی است که برای فرد مبتلا به تیروئید ایجاد می شود. سایر مشکلات ایجاد شده برای افرادی که کم کاری تیروئید دارند ، شامل موارد زیر است :
- پایین آمدن سرعت ضربان قلب
- کاهش دمای بدن و احساس لرز
- پوست پوست شدن برخی از نواحی پوست در اثر خشکی زیاد
- بالا رفتن چربی خون
- اختلال در تمرکز حواس
- احساس درد در استخوان ها و مفاصل
- افزایش خونریزی یا شدت یافتن علائم قاعدگی
- نفخ و دل درد
- عوض شدن صدا
- ورم صورت
- مشکلات گوارشی
- غمگین شدن و نداشتن حس شادی و نشاط
- و …
نشانه های پرکاری تیروئید
عوامل مختلفی موجب شده که فرد مبتلا به پرکاری تیروئید شود. برخی از نشانه های پرکاری تیروئید با نشانه های کم کاری تیروئید ، متفاوت است. ریزش موی ناشی از تیروئید پرکار ، ممکن است شدیدتر باشد. علائم پرکاری تیروئید شامل :
- گرسنگی شدید و احساس ضعف
- ایجاد تغییراتی در حرکات روده
- کاهش خونریزی و علائم قاعدگی
- عرق کردن زیاد بدن به شکل غیرطبیعی
- کلافگی و عصبانیت شدید
- افزایش ضربان قلب
- بی کیفیت شدن موهای سر
- لرزش دست ها و سایر اعضای بدن
- افزایش سایز غده تیروئید
- افزایش حس تحریک پذیری
- و …
روش های درمان تیروئید
ریزش موی ناشی از تیروئید درمان می شود. اما در کنار درمان ریزش مو باید به درمان خود مشکل تیروئید اقدام نمود تا شانس موفقیت درمان ریزش مو افزایش پیدا کند. اگر تیروئید را درمان نکنید و تنها به فکر درمان ریزش مو باشید ، نمی توانید نتیجه ی موفقیت آمیز را از درمان ریزش مو بدست بیاورید. حتی قبل از کاشت مو با جدیدترین روش کاشت مو باید برای درمان مشکل تیروئید اقدام نمود.
پس از اینکه با علائم تیروئید مواجه شده به پزشک مراجعه نموده تا آزمایشات لازم را برای شما تجویز کند. پس از انجام آزمایشات می توان متوجه شد که فرد با مشکل تیروئید مواجه است یا خیر. بدین منظور باید به پزشک متخصص غدد یا پزشک داخلی مراجعه کرد.
درمان تیروئید در اغلب مواقع به صورت مصرف دارو است. اگر مشکل تیروئید فرد شدید باشد و درمان های دارویی فایده ای نداشته باشد ، ممکن است نیاز به انجام ید رادیواکتیو یا آر اف باشد. چنانچه هیچکدام از روش های گفته شده برای درمان تیروئید مؤثر نباشند ، پزشک ناچار به عمل کردن بیمار می شود. گاهی فرد مبتلا به تیروئید باید تا آخر عمر دارو مصرف کند.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش ترکیبی با کارشناسان ما در ارتباط باشید
روش های درمان ریزش موی ناشی از تیروئید
اگر فرد به دلیل ابتلا به تیروئید ، با مشکل ریزش مو مواجه شده باشد باید برای این مشکل فکری اساسی کند. ممکن است پس از مصرف داروهای تیروئید ، ریزش مو متوقف شود. داروهای تیروئید شامل لوتیروکسین ، متی مازول و بتابلاکرها و … می باشند. تا هنگامی که در حین مصرف داروهای تیروئیدی هستید ، باید چند وقتی یکبار به انجام آزمایشات تیروئید اقدام نموده تا میزان هورمون های تیروئید را اندازه گیری نمود.
در اغلب مواقع مشاهده شده است که پس از مصرف داروهای تیروئید ، ریزش مو متوقف می شود. چنانچه ریزش موی شما ادامه داشت بایستی از روش های دیگری استفاده نمود تا ریزش مو را متوقف کرد. برای افرادی که به طور کلی موهای خود را از دست داده اند ، کاشت مو بهترین روش است. کاشت مو با تکنیک های مختلفی مانند کاشت مو به روش FIT انجام می شود که نتایج مثبتی را به همراه دارد.
کاشت مو برای درمان ریزش موی ناشی از تیروئید
پیوند مو از عمل های زیبایی بوده که در آن فولیکول های مو از بخشی به بخش دیگری منتقل می شوند. بخش انتقال دهنده فولیکول های مو را ، ناحیه ی بانک مو و بخش دریافت کننده فولیکول های مو را ناحیه ی پیوند می گویند.
عمل کاشت مو با توجه به نوع روش کاشت مو و تعداد فولیکول های موردنیاز برای کاشت ممکن است چندین ساعت زمان ببرد. گاهی کاشت مو در یک جلسه انجام شده و گاهی ممکن است وقت بیشتری صرف این کار شود.
پزشک متخصص به برداشت فولیکول های سالم و باکیفیت از بانک مو اقدام می کند. سپس فولیکول های برداشت شده را در محفظه مناسبی قرار داده و پس از انجام اقدامات لازم بر روی آنها ، فولیکول ها را برای کاشت در ناحیه ی پیوند آماده می کند. سپس فولیکول ها را با دقت بسیار بالا در روزنه های ایجاد شده در ناحیه ی کاشت مو می کارند. مشکل ریزش موی ناشی از تیروئید با کاشت مو درمان می شود.
برداشت فولیکول ها از بانک مو به دو صورت است. در روش اول ، برداشت به صورت برش نواری از پوست سر حاوی فولیکول ها انجام می شود. در روش دوم ، برداشت به صورت تارهای مو به صورت دانه به دانه انجام شده که وقت گیرتر است ولی برش نواری بر روی پوست صورت نمی گیرد.
پروسه ی کاشت مو برای درمان ریزش موی ناشی از بیماری
- مشاوره رایگان به فرد داوطلب داده می شود و توضیحات جامعی در این زمینه به او ارائه می شود.
- پس از مشاوره ، سر فرد داوطلب از سوی پزشک متخصص بررسی شده و با توجه به درنظر گرفتن شرایط او ، بهترین روش کاشت مو انتخاب می شود.
- تمامی تست ها و آزمایشاتی که پیش از کاشت مو لازم است ، انجام می شود و نتایج حاصل از آن به نظر پزشک می رسد.
- اگر با توجه به شرایط فرد داوطلب نیاز به مصرف دارویی خاص باشد ، تمامی داروهای لازم به منظور ریزش موی ناشی از تیروئید تجویز می شود.
- فرد داوطلب برای ورود به اتاق عمل آماده می شود. البته برخی از روش های کاشت مو مانند کاشت مو به روش SUT نیازی به عمل جراحی ندارند.
- پس از بی حسی ، فولیکول های مو با دقت بالایی برداشته شده و تغییرات لازم بر روی آنها انجام می شود. برخی از روش های کاشت مو با بی حسی انجام شده و برخی دیگر از روش های کاشت مو با بیهوشی انجام می شوند.
- کاشت مو در ناحیه ی پیوند با استفاده از تجهیزات ویژه ای انجام می شود. فرد هیچگونه دردی را حس نمی کند. تجهیزات مورد استفاده در هر روش کاشت مو ، متفاوت است.
- در حین عمل ، مرتباً وضعیت بیمار چک می شود تا مشکلی برای وی بوجود نیاید.
کدام دسته از موها را برای کاشت مو انتخاب می کنند ؟
ریزش موی ناشی از تیروئید با روش های دیگری درمان می شوند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم. برای کاشت مو باید فولیکول هایی انتخاب شوند که به صورت همیشگی در محل پیوند باقی بمانند و دچار ریزش نشوند. بهترین فولیکول ها برای کاشت مو در ناحیه ی پیوند ، موهای پشت سر هستند که مقاومت بسیار خوبی دارند.
درمان های خانگی برای مقابله با کم مویی ناشی از تیروئید
تقویت سطح آهن : با درمان کم خونی و فقرآهن می توان گامی مؤثر در درمان ریزش مو و کم مویی برداشت. بهتر است از مکمل هایی نظیر فولیک اسید ، ففول و .. استفاده نمود.
مصرف مکمل ها : مصرف ویتامین B ، زینک ، مس ، روی ، آهن ، ویتامین سی ، ویتامین E ، ویتامین D و … می تواند موجب افزایش مواد مغذی موها شده و کیفیت مو را بهبود بخشیده و ریشه های مو را مستحکم کند.
توجه به برنامه غذایی : مصرف آب فراوان و نوشیدنی های طبیعی برای رشد و حیات مو ضروری است. ریزش موی ناشی از تیروئید را می توان با برنامه غذایی سالم درمان نمود. مصرف کافی کلسیم باید در برنامه غذایی درنظر گرفته شود.
استفاده از روغن های گیاهی : ماساژ سر با روغن های گیاهی که اصل هستند می تواند موجب تقویت موها و تحریک فولیکول ها برای رشد مجدد شود.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو به روش FUE با کارشناسان ما در ارتباط باشید
بهترین قرص برای درمان تیروئید کم کار و تیروئید پرکار
همانگونه که گفته شد داروهای زیادی برای درمان تیروئید کم کار و پر کار وجود دارند که با نظر پزشک باید مصرف شوند. لووتیروکسین برای معالجه تیروئید کم کار و گوارتر و سرطان تیروئید تجویز می شود. قرص پروپیل تیواوراسیل برای درمان تیروئید پرکار تجویز می شود. ریزش موی ناشی از تیروئید با مصرف این داروها تا حدودی کنترل می شود.
قرص متی مازول برای معالجه تیروئید پرکار مصرف می شود. لیوتیروئین سدیم برای مهار تیروئید کم کار و جلوگیری از ابتلا به تیروئید و گواتر تجویز می شود. قرص لیوتیرونین از قرص های مفید برای درمان تیروئید هستند.
توجه کنید که تمامی داروهای گفته شده باید طبق دستور پزشک مصرف شوند. ممکن است برخی از این داروها با سایر داروها تداخل دارویی داشته باشند. بنابراین باید تمام داروهای مصرفی خود را به پزشک معرفی کنید.
دقت کنید که داروها باید سر وقت مصرف شوند. تأخیر در مصرف دارو مانع از اثرگذاری درست آن می شود. همچنین داروها باید به میزان توصیه شده تا مدت زمان تعیین شده از سوی پزشک ، مصرف شوند.
چندین پرسش درباره ریزش موی ناشی از تیروئید
آیا تیروئید موجب سفیدی موها می شود ؟
بله. تیروئید می تواند به تدریج سبب سفیدی موها شود. این مشکل هم برای افرادی با تیروئید پرکار ایجاد شده و هم برای افرادی با تیروئید کم کار ایجاد می شود. چنانچه با درمان به موقع تیروئید از حاد شدن این مشکل جلوگیری کنیم ، در پیشگیری از سفیدی موها موفق عمل خواهیم نمود. مصرف برخی از مکمل ها مانند مس ، سیلیکا و … در پیشگیری از سفیدی مو مؤثر است.
تأثیر ویتامین ها و مواد معدنی بر تیروئید چیست ؟
تأثیرات ویتامین ها و مواد معدنی مختلف بر تیروئید ، متفاوت است. ویتامین B ، روی ، بیوتین ، ویتامین D و ید می توانند تأثیر مطلوبی در درمان تیروئید داشته باشند. توجه داشته باشید که کلسیم و آهن را نباید با داروهای تیروئید در یک زمان مشخص استفاده نمود. زیرا سبب کاهش تأثیرگذاری داروهای تیروئید می شوند.
چه زمانی برای درمان ریزش موی ناشی از تیروئید اقدام کنیم ؟
مشکل تیروئید بیشتر برای خانم ها در سن یائسگی رخ می دهد. علت این مسئله این است که با افزایش سن ، اختلالات غده تیروئیدی بیشتر شده و عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو بیشتر می شود. با مشاهده ی نشانه های تیروئید به انجام آزمایشات اقدام نمایید.
پس از اطمینان از ابتلا به تیروئید ، باید برای درمان آن اقدام نمایید. تأخیر در درمان این مشکل می تواند موجب وخیم شدن مشکل تیروئید و ابتلا به سرطان تیروئید شود. لذا درمان این بیماری را جدی بگیرید و به یکی از بهترین متخصصان غدد مراجعه کنید. هرگز به صورت خودسرانه به درمان خود نپردازید.
مقالات پیشنهادی
کاشت مو با تکنیک FUG و مزایای آن
کاشت مو برای بیماران پسوریازیس
چه زمانی برای درمان ریزش موی ناشی از تیروئید اقدام کنیم ؟
مشکل تیروئید بیشتر برای خانم ها در سن یائسگی رخ می دهد. علت این مسئله این است که با افزایش سن ، اختلالات غده تیروئیدی بیشتر شده و عوارض ناشی از آن مانند ریزش مو بیشتر می شود. با مشاهده ی نشانه های تیروئید به انجام آزمایشات اقدام نمایید.
تأثیر ویتامین ها و مواد معدنی بر تیروئید چیست ؟
تأثیرات ویتامین ها و مواد معدنی مختلف بر تیروئید ، متفاوت است. ویتامین B ، روی ، بیوتین ، ویتامین D و ید می توانند تأثیر مطلوبی در درمان تیروئید داشته باشند. توجه داشته باشید که کلسیم و آهن را نباید با داروهای تیروئید در یک زمان مشخص استفاده نمود. زیرا سبب کاهش تأثیرگذاری داروهای تیروئید می شوند.